Ook onze vaders en opa's vochten voor de bevrijding van hun vaderland. Zij vochten vanaf 1942 voor de bevrijding van Nederlands-Indië, maar zijn in de geschiedenis buiten beeld gebleven. Daar willen we verandering in brengen met een documentaire over het vergeten squadron: het 18e squadron NEI (Netherlands East Indies)

 

Documentaire

Help ons We willen het unieke verhaal van het 18e Squadron NEI vertellen.

Uniek omdat deze docu niet alleen gaat over de veteranen, maar vooral ook over hun kinderen en kleinkinderen. En over de invloed van oorlog op meerdere generaties. Ook vandaag nog.

Een verhaal over mensen.

 


De makers

De Documentaire wordt gemaakt door Orpheus Media en Amsterdam Studio's in samenwerking met de Stichting kinderen van het 18e squadron.

André Eilander van Orpheus Media (regisseur), Wim Lehnhausen van Amsterdam Studio's (producent) en filmer Robert Berger (zoon van vlieger Arie Berger) zijn al enige jaren bij het 18 sqn NEI betrokken. 

 


Hoe kunt u ons helpen?

We willen met deze documentaire veel bereiken. Onze doelen zijn duidelijk, het plan ligt klaar en veel uniek interview- en beeldmateriaal is beschikbaar. De realisatie van het script en de start van de productie valt of staat nu met het rondkrijgen van de financiering.

Wilt u ons helpen om het vergeten verhaal van het 18e Sqn. NEI professioneel in beeld te brengen en bij een breed publiek bekend te maken? Dat kan door te doneren. Ieder bedrag is welkom! 

 


Zo helpt u mee!

Kies zelf welk bedrag u wilt overmaken naar: 

IBAN NL74 RABO 0319 4833 55

BIC RABONL2U

t.n.v. Stichting Kinderen van het 18e sqn NEI. 

Vermeld in de omschrijving
'DOCU' en uw e-mailadres.

Of: Kies voor een bedrag door op een onderstaande knop te klikken en doneer via iDeal. 

Tip: Woont u in het buitenland? Kies dan deze betalingsmethode. U betaalt hierbij namelijk geen (of minder) extra transactiekosten.

 

U kunt eenmalig een bedrag kiezen of uw gewenste bedrag samenstellen uit meerdere knoppen. Ook kunt u in de winkelwagen een meervoud van een bedrag kiezen (zie de voorbeeldafbeelding hiernaast). 

 

Staat uw gewenste bedrag er niet bij? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 


Wij belonen uw gulle gift: 

Wij waarderen natuurlijk elke euro die u aan ons doneert! Alles is welkom.

Maar er is meer...:

  • Doneert u €  250? Dan krijgt u 1 gratis toegangsbewijs voor de première van de documentaire
  • Doneert u €  500? Dan komt uw naam op de aftiteling van de documentaire
  • Doneert u € 1000? Dan komt uw naam en logo op de aftiteling van de documentaire (2x €500)
  • Doneert u een hoger bedrag? Dan is de beloning in overleg. 

 


Kies het bedrag van uw donatie: